Раб. време (Пон-Пет) 09:00-19:00ч   

Connect with us

Плаж

Плажът Никити - един от най-атрактивните плажове в Ситония, предпочитан от семейни двойки с деца.
В северната част на плажа има яхтено пристанище с платноходки и яхти, класифицирано като яхтено пристанище "Син флаг"

Пясъчната ивица е с дължина почти 4 км, заобиколена от живописни борови дървета и маслинови горички. Най-широките области на бреговата линия са разположени в южните й покрайнини, които са по-диви и уединени. Пясъкът по крайбрежието е много чист, а морската вода има впечатляващи тюркоазено-изумрудени нюанси. Морето е кристално чисто, в началото плитко на дълбочина, което дава възможност децата да се забавляват и играят в прохладата на морската вода, а родителите спокойни да им се радват.
Плажът Никити има добре развита инфраструктура. На основната му територия се предлагат чадъри и шезлонги. В южния край плажната ивица е по-малко развита, като тази част е по-спокойна и тиха. По крайбрежието са разположени много крайбрежни ресторанти, таверни и кафенета. А вечер разхождайки се по крайбрежната алея може да се насладите на красивите залези. Казват, че залезите никога не са еднакви.
Списъкът с добрите плажове в Ситония е доста дълъг и всички те имат безплатна зона, където можете да си сложите собствен чадър или да вземете питие и да използвате шезлонгите. Плажовете са много разнообразни и всеки може да намери своето място край морето, малко и изолирано, или популярно с много посетители и модерни плажни барове. В близост до Никити има много места за плаж, сред които са плажовете Агиос Йоанис, Калогрия, Ковиу и др. Известни с красотата си са плажовете на Азапико, Тристиника, Коракас, Маратиас, Каламици и Криарици. Повечето плажове са обществени и разполагат с приятен бар или таверна.

ПЛАЖОВЕ ДО НИКИТИ
Никити е отличен избор като местоположение, защото както плажовете на източното, така и на западното крайбрежие са лесно достъпни. Има десетки невероятни пясъчни плажове около Никити, като най-близкият до града е Агиос Йоанис.
Ако тръгнете в посока Неос Мармарас, можете да очаквате голям брой плажове, някои от които са сред най-красивите на Ситония.

Калогрия (Kalogria beach)
Намира се на 5 км южно от Никити към Неос Мармарас и на около 1 км след плаж Агиос Йоанис. Плажът е пясъчен, дълъг и тесен, а водата е плитка и спокойна и идеална не само за игра на деца, но и за тези, които обичат да се носят на надуваем дюшек. Кристално чиста вода и места, където можете да намерите естествена сянка. В края на плажа има известният бар Исла (Isla bar), популярен сред младите хора. Барът разполага с безплатен паркинг за своите гости. Между Манго кафе отляво и Исла бар има свободно място за поставяне на чадъри, а в средата на плажа има павильон за бързо хранене с чадъри и шезлонги пред него.
Плажът е достъпен с кола и има паркинг на улицата.

Ковиолу (Koviou beach)
Плажът Ковиу се намира на по-малко от 6 километра южно от Никити. Това е един от най-красивите пясъчни плажове в Ситония, но не толкова известен. Намира се в малък залив, между Агиос Йоанис и Калогрия и е заобиколен от малки хълмове с ниска растителност и борови дървета. Това е релаксиращ плаж, не много претъпкан, тъй като повечето летовници предпочитат близките плажове Калогрия и Агиос Йоанис. Задълбочава се плавно, което го прави идеален за малки деца. В една част от плажа има естествена сянка Покрай брега до двата края на плажа има добро място за гмуркане с шнорхел. Плажът също може да се похвали със син флаг, благодарение на девствения пейзаж и качеството на морската вода.

Лагомантра (Lagomantra beach)
Плажът Лагомандра е със „Син флаг“. Разположен на север от Неос Мармарас, на 13 км от Никити, плажът е един от най-популярните в района с красива гледка към Атон, с борове и чинари, които щедро ви предлагат безценната си сянка. Лагомандра е пясъчен плаж с пясък и във водата, което е чудесно за най-малките плувци и семейства. В северната част има плажен бар с шезлонги и чадъри, останалата част от плажа е свободна. В южната част той е много добре организиран за водни спортове и е чудесен, ако търсите някаква дейност. За вашата безопасност на плаж Арменистис се грижи добре обучен, опитен и напълно оборудван спасител.
Точно зад плажа в боровата горичка има таверни. До плажа има добре уреден паркинг, по-голямата част от който е на сянка. Препоръчваме да дойдете по-рано на плажа и да си вземете добро място на сянка, тъй като през сезона е много претъпкано и е трудно да се намери място на сянка, както и безплатен шезлонг и чадър.

Trani Ammouda beach
Trani Ammoudia или Livrohio, което е второто му име, се намира близо до Ормос Панагия. Този пясъчен плаж е един от най-добрите на Ситония, скритото бижу е идеалната дестинация за туристи, които искат да се отпуснат и да си починат. Ще видите тюркоазено и кристално чисто море, фин и гладък пясък. Борови гори и маслинови дървета около района, съчетани с морето и белия пясък, образуват уникален природен пейзаж. Има повече от достатъчно място да поставите вашите чадъри и хавлии, и разбира се можете да вземете шезлонги и чадъри, като поръчате напитка от близкия бар. Достъпът е от главният път надолу по ръкава към Вурвуру.
В северния край на плажа има малък нос, където можете да намерите останките от старата Визатийска кула. Археолозите смятат, че тук се е намирал античният град Сигос.
На плажа можете да намерите водни спортове и воден парк, така че можете да се забавлявате и там. Посетителите могат да се гмуркат с шнорхел, за да изследват подводния свят, или да наемат лодка, за да изследват околното крайбрежие. На плажа има и игрища за плажен волейбол и плажен футбол за тези, които искат да бъдат по-активни.

Kavourotrypes beach
Плажът Kavourotripes се намира между плажовете Арменистис и Платаници и със сигурност изглежда екзотичен. Той е сред най-добрите плажове в Ситония и може би най-известният. Борови дървета и скали с бели нюанси са в ярък контраст с циановите води, плитки, ярки и огледални. Плажът е пясъчен и има прекрасна гледка към Атон. Благодарение на относително плитките си води и без вълни, той е подходящ за деца.
Наблизо има малък плажен бар Portokali , където можете да вземете нещо за хапване или пиене.
Той не е лесно достъпен, въпреки че винаги е пренаселен. Няма пътни знаци за Kavourotripes и до него се достига по пътя за Sarti beach, на около 6 км южно от къмпинг Armenistis и 5 км северно от къмпинг Platanitsi. Обикновено се слиза пеша през пътеките. Ориентир е табелата, която можете да видите от главния път с надпис «beach bar Portokali». Той води до бара, разположен на най-големия плаж на Kavourotripes.
Kavourotrypes образува подобна на дантела брегова линия от малки уединени плажове с кристално чисти води, бели заливи и гъсти борови дървета
Препоръка: Този плаж е много претъпкан и понякога няма достатъчно място. Наблизо можете да намерите други малки заливчета, по-скалисти, но някак уединени.