Раб. време (Пон-Пет) 09:00-19:00ч   

Connect with us

Забележителности и развлечения

Старият град Никити се намира на хълм и се простира около църквата Агиос Никитас, построена в края на 19-ти век, недалеч от стария храм Успение Богородично, датиран от 14-ти век. Старото селище очарова посетителите с великолепната архитектура.

Къщите са построени от естествен камък и са неразделна част от живописния пейзаж. Новата част на Никити е разположена по брега и кипи от живот, а атмосферата – спокойствие и истинска почивка по гръцки. Градчето е наистина живописно!
Никити предлага разнообразие от удобства и допълнителни услуги, за да се насладите напълно на всеки момент от вашето пътуване.
Градчето разполага с пристанище, от където тръгват лодки за еднодневни екскурзии .От там можете да наемете яхта с капитан.
Почиващите могат да се разнообразят с множество забавления: водни спортове - плуване, водни ски и уиндсърф, риболов, да се насладят на вълнуващо гмуркане заедно с опитни инструктори от местния водолазен клуб, да резервират екскурзия на развлекателна яхта. За децата има детски площадки и атракции.
Всеки петък в Никити се провежда пищен пазар, организиран от местната община, на който може да усетите автентичната гръцка атмосфера със сладостта на гръцките плодове и зеленчуци, мед, маслини и подправки.
Крайбрежието и вътрешността на района са изпълнени с туристически маршрути, включително пряката пътека до руините на Св. Софроний – раннохристиянска базилика с мраморни колони и мозаечен под.
Измежду многото места, които може да посетите са древният град, замъкът и църквата „Агиос Атанасиос“ в Торони, вятърните мелници в Сикия и църквата от XVI век в Никити. Порто Корфу е най-безопасното природно пристанище в Гърция, което е чудесно място за риболов. На юг от края на пристанището се намира Карталия – най-южната част от Ситония
Местоположението на Никити е много удобно, ако планирате да се разходите и да разгледате източния бряг на Ситония, защото Вурвуру и Ормос Панагияс са само на 7 км.
Има забавления за всеки, независимо от възрастта!